Vznikla asociácia, ktorá združí podnikateľov pôsobiacich v oblasti bazénov, sáun, kúpalísk, akvaparkov a wellness

Na Slovensku vznikla asociácia, ktorá má za cieľ združiť podnikateľov pôsobiacich v oblasti výroby a prevádzky bazénov, sáun a wellness. Slovenskí podnikatelia sa vďaka vytvoreniu záujmového združenia zaradia na svetovú mapu podnikateľov v tejto oblasti.

Myšlienku a nápad sme spolu s mojím tímom premenili na skutočnosť a od tohto roka budú mať podnikatelia v oblasti výroby, inštalácie a prevádzky bazénov, sáun a wellnessu, ale aj prevádzkovatelia kúpalísk, akvaparkov, víriviek a ďalších regeneračných zariadení vlastné profesionálne združenie. Svoje miesto v ňom nájdu aj projektanti a architekti pôsobiaci v tomto odbore spolu s firmami zaisťujúcimi servis a chod spomínaných zariadení,“ predstavuje Slovenskú asociáciu podnikateľov v oblasti bazénov, sáun a wellness – SAPBSW jej prezident Zoltán Berghauer.

Asociácia by mala slúžiť nielen podnikateľom z tejto oblasti, ale aj konečným spotrebiteľom a zákazníkom. Členstvo v Asociácii bude totiž umožnené len dôkladne prevereným spoločnostiam, ktoré predávajú produkty a poskytujú služby tej najvyššej kvality. Členstvom tak získa každý člen pečiatku profesionality, ktorá bude pre koncového zákazníka zárukou a garanciou adekvátneho štandardu v prístupe k riešeniam inštalácií a k prevádzke zariadení.

Našim členom by sme radi uľahčili orientáciu v meniacej sa legislatíve. Zákony a normy týkajúce sa výroby, inštalácie a využívania bazénov, sáun a iných wellness zariadení budeme sledovať za nich. Plánujeme pre nich organizovať rôzne vzdelávacie podujatia, ako sú školenia, odborné semináre, výstavy a konferencie. Zároveň im sprostredkujeme najnovšie trendy a v neposlednom rade odporúčania, ako bazén, resp. iné wellness zariadenie používať,“ priblížil Zoltán Berghauer a dodal, že záujemcovia o členstvo v asociácii sa môžu prihlásiť prostredníctvom internetovej stránky asociácie.

Zakladajúcim členom SAPBSW je spoločnosť Compass Pools Europe, ktorá vyrába bazény už od roku 2005, kedy bola vybudovaná výrobňa v Senci. Spoločnosť pôsobí v 35 krajinách a doteraz vyrobila už viac ako 20-tisíc bazénov. Veľkým úspechom sú medzinárodné ocenenia za produktový dizajn Red Dot a iF Design Award, ktoré spoločnosť získala za bazén Yacht Pool. Už v roku 2009 pre predajcov zorganizovala spoločnosť Compass Europe unikátnu bazénovú konferenciu na ostrove Gran Canaria. V roku 2011 to už bola konferencia s 25 spíkrami a 187 delegátmi z celého sveta v Dubaji a tento rok v novembri by ju spoločnosť na tom istom mieste rada zopakovala.

Prezident Asociácie Zoltán Berghauer sa umiestnil medzi top 6 finalistami v rámci ocenenia Podnikateľ roka 2020.

Finalista súťaže Podnikateľ roka 2020 Zoltán Berghauer z Compass Europe